Kecman: Sarajke su nam prvi konkurenti za titulu

Košarkašice Čelika savladale Play Off

Kecman: Sarajke su nam prvi konkurenti za titulu

Dino Kurbegović

Košarkašice zeničkog Čelika sinoć su u Areni u derbiju drugog kola Lige 6 porazile rezultatom 72:66 ekipu Play Offa iz Sarajeva.

Bila je to jedna odlična utakmica, a domaće su susret prelomile u trećoj dionici kada su imale i po 14 poena razlike, ipak izabranice trenera Gorana Loje do kraja su smanjile prednost i zabilježile minimalan poraz.

Trener domaće ekipe Slobodan Kecman zadovoljan je pobjedom u derbiju kola, a pohvalio je i odlične gošće iz Sarajeva, koje će Zeničankama biti najveći konkurent za titulu.

"Čestitam svojim igračicama na pobjedi, ali žalim što ona nije bila još ubijedljivija. Bila je to teška utakmica i derbi sigurno dvije najjače ekipe u ligi. Sarajke su nam prvi konkurenti za titulu i morat ćemo odigrati dobro i u Sarajevu, ako želimo do titule. Moja ekipa je imala dosta padova u igri, što je Play Off iskoristio. Mi smo igrali bez ponajbolje igračice Aide Kalušić, a ona kada se vrati bit ćemo mnogo jači. Pokušat ćemo ispraviti greške u igri, te se dobro spremiti pred naredno kolo i gostovanje Jedinstvu", kazao je Kecman.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Nakon dva odigrana kola u Ligi 6 za košarkašice na tabeli su vodeće ekipe Čelika i Jedinstva sa po dvije pobjede, a upravo će ove ekipe igrati u narednom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.