Kecman: Uvijek je teže odbraniti trofej nego ga osvojiti

Zeničanke žele odbraniti trofej Kupa BiH

Kecman: Uvijek je teže odbraniti trofej nego ga osvojiti

Dino Kurbegović

Narednog vikenda u subotu i nedjelju u tuzlanskom Mejdanu igra se završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine za košarkašice, a titulu brani ekipa zeničkog Čelika. 

U prvom polufinalnom meču u subotu od 17,00 sati sastat će se domaćin Jedinstvo i Sloboda iz Novog Grada, a u drugom polufinalu od 19,00 sati sastaju se branilac titule Čelik i Mladi Krajišnik iz Banja Luke.

Uoči završnog turnira održana je i press konfernecija KŽK Čelik. 

Trener Slobodan Kecman je ovom prilikom istakao da je učešće u Međunarodnoj ligi njegovoj ekipi dalo priliku da sa kvalitetnijim protivnicima uigrava ekipu za ono što ih očekuje u okviru Kupa i prvenstva Bosne i HeRcegovine.

 "Mi se ozbiljno pripremamo za Kup takmičenje, nećemo podcijeniti nikoga, ali smatram da imamo kvalitet da odbranimo titulu. Uvijek je teže odbraniti trofej nego ga osvojiti, ali smatram da smo kvalitetom i organizacijski ispred ostalih i nadam se da će još jedna titula stići u Zenicu", kaže Kecman. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Kapiten Čelika Aida Kalušić naglašava da oni preuzimaju ulogu favorita i da će ona i njene saigračice učiniti sve da odbrane titulu pobjednika Kupa.

 "Atmosfera u ekipi je izuzetno dobra, kvalitet za odbranu titule imamo i uvjerena sam da će još jedan trofej stići u Zenici", završava Kalušić.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.