NBA zvijezda karijeru nastavlja u Evropi

Walker u Monacu

NBA zvijezda karijeru nastavlja u Evropi

Midhat Šljivak

Nekadašnja NBA zvijezda Kemba Walker (33) novi je igrač Monaca. Ovaj tim potvrdio je danas angažman sjajnog košarkaša koji će sigurno predstavljati veliko pojačanje za tim iz kneževine.

Kemba Walker odavno je završio ozbiljnu epizodu u NBA ligi, pa će karijeru nastaviti u drugom po jačini takmičenju u svijetu košarke - Euroligi.

Walker je potpisao ugovor s ekipom Monaca i predstavljat će veliko pojačanje za francuski sastav u novoj sezoni Eurolige u kojoj ovaj tim ima zaista visoke ambicije.

Prvi čovjek Monaca Oleksiy Yefimov objasnio je razloge dovođenja Walkera.

"Doveli smo fenomenalnog košarkaša, ali i čudesno ljudsko biće. Očekujemo da se jako dobro uklopi. Uvjeren sam kako će u Monaco stići s pravim stavom. Ima pravu šansu da napravi dobar posao i da se vrati u formu".

Oglasi

"Ovaj potpis predstavlja važan korak za razvoj tima. Je li ga bilo lako nagovoriti da dođe u Evropu? To pitajte njega. Nebitno je to što je u godinu i po odigrao samo devet utakmica, imao je operaciju i uvjeren sam da će biti pravi", istakao je šef Monaca.

Kemba Walker je četverostruki All Star igrač. Važio je u jednom trenutku za ponajboljeg beka NBA lige, no karijera mu je u posljednjih nekoliko godina doživjela pad i tražio se u brojnim ekipama.

On je u NBA ligu stigao 2011. godine. Odabran je kao deveti pik od strane tadašnjih Charlotte Bobcatsa i imao je glavnu ulogu u ovom timu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Potom je igrao za Boston Celticse, New York Knicske i Dallas Maverickse u čijim redovima je odigrao devet utakmica uz 'samo' devet poena u prosjeku.

Walker je u NBA karijeri na prosjeku od 19.3 poena i 5.3 asistencija i sigurno da će u evropskoj košarci ovaj sjajni košarkaš imati šta da pokaže.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi