Kemba Walker brojao do 52

NBA liga

Kemba Walker brojao do 52

Edmir Škorić

Košarkaši Memphisa, Portlanda i Charlotte upisali su večeras pobjede.

Memphis je u jednoj dosta zanimljivoj utakmici, pred svojim navijačima, savladao New Orleans Pelicanse sa 101:99.

Gosti su pružili sjajan otpor Grizzliesima, ali nisu uspjeli ostati neporaženi u FedExForumu, dvorani gdje ni daleko kvalitetniji ne dolaze do povoljnog rezultata.

Zanimljivo, četvorica domaćih igrača imali su po 16 poena na kontu na kraju. Marc Gasol, Courtney Lee, Jeff Green i Matt Barnes, dok je Gasol imao i 10 skokova, a Conley 15 poena uz 10 asistencija. 

U gostujućem sastavu Jrue Holiday je ubacio 23 poena uz devet asistencija, Anthony Davis 21 poen uz osam skokova.

Portland Trail Blazersi su sa 108:98 slavili u Washingtonu protiv Wizardsa. C.J. McCollum je s 25 poena vodio goste do pobjede, Damian Lillard je ubacio 16, Meyers Leonard 18 poena. Kod Wizardsa najbolji su bili Garrett Temple sa 18 poena, Marcin Gortat je ubacio 16 uz 13 skokova.

Nevjerovatni Kemba Walker je ubacio 52 poena uz devet skokova i osam asistencija u pobjedi Hornetsa nad Utah Jazzom od 124:119 nakon produžetka. Hayward je kod gostiju ubacio 36 uz devet asistencija i pet skokova, te dvije oduzete lopte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi