Kendrick Perkins: Michael nije smio ponižavati druge da bi uzvisio sebe

Bivši NBA prvak s Celticsima danas je TV analitičar

Kendrick Perkins: Michael nije smio ponižavati druge da bi uzvisio sebe

Ni skoro sedmicu dana poslije emitiranja posljednje epizode dokumentarca "Posljednji Ples" ne stišava se bura koju je izazvao ovaj desetodijelni dokumentarni film. 

Iako je predstavljen kao priča o posljednjoj sezoni šampionske generacije Chicago Bullsa, s vremenom je postalo jasno da je Posljednji ples u stvari film o Michaelu Jordanu.

Sad ga je u ESPN-ovoj emisiji The Jump prokomentirao televizijski analitičar i bivši NBA centar poznat po beskompromisnoj borbi i požrtvovanosti, Kendrick Perkins.

"Kad pogledate cijeli dokumentarac, u njemu je Michael Jordan prikazan kao superjunak, a svi ostali izgledaju kao zlikovci. Jordan je prekršio svaki  igrački kodeks. Neke stvari koje je govorio o Scottu Burrellu, da svake večeri izlazi po klubovima, pa priča kako su se drogirali svi osim njega. Nevjerovatno. I konačno, Scottie Pippen, kojem je Posljednji ples toliko naštetio da ljudi o njemu danas govore kao o sebičnom pojedincu" -  rekao je Perkins, startni centar momčadi Boston Celticsa koja je 2008. osvojila naslov prvaka.

"Posljednji ples je napravljen kako bi se slavilo Michaela, kao što je i trebalo biti, ali nije morao tako srozavati druge kako bi istaknuo svoju veličinu jer ona govori sama za sebe."

U istoj je emisiji dugogodišnja NBA novinarka Jackie MacMullan istaknula da su mnogi sudionici filma mislili da su tema Bullsi, a ne Jordan.

"Svi imaju svoju istinu. Možemo staviti pet NBA igrača u sobu i pitati ih da se prisjete nečega od prije 20 godina i dobit ćemo pet različitih priča. Tako to ide, svi se sjećaju iz vlastite perspektive. Mislim da se ovdje radi o tome", rekla je.

Jordan je imao kontrolu nad sadržajem dokumentarca i jasno je da on prikazuje njegovo viđenje istine, bez obzira na to što se ona razlikuje od drugih. Uostalom, kako je voditeljica Rachel Nichols zaključila: "Povijest pišu pobjednici, a Jordan je bio ultimativni pobjednik."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi