Jordan je razočarao mnoge: Izgovorio je dosta laži...

The Last Dance nije iskren

Jordan je razočarao mnoge: Izgovorio je dosta laži...

M. Šljivak

Michael Jordan dobija brojne kritike nakon završetka dokumentarnog filma The Last Dance posvećenog jednom od najboljih košarkaša svih vremena.

Razočarenje je veliko posebno među bivšim saigračima. Scottie Pippen smatra da je predstavljen na jako loš način, a Horace Grant i Craig Hodges tvrde da je dokumentarac ispunjen lažima.

Isto mišljenje ima i novinar Sam Smith, autor knjige 'Jordanova pravila', koja je tokom 90-ih izazvala pravi haos. Jordan je optužio Horacea Granta da je odavao tajne iz svlačionice Smithu, a u jednom dijelu MJ tvrdi da je bio i primoran da se povuče iz košarke.

Smith tvrdi da je to laž i da ga niko nije natjerao da ode:

"To je apsolutna laž izrečena od Michaela. Nekoliko stvari sam u dokumentarcu vidio za koje znam da je izmislio, odnosno da je lagao. Nisu to velike stvari, ali to je kao na TV-u gledate film za koji piše da je baziran na istinitoj priči. To je bilo to, bazirano je na istinitoj priči", rekao je Smith.

Jordan je nakon svega definitivno mnogim ljudima pao u očima, posebno kod bivših saigrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi