Čovjek koji je Jordanu začepio usta: Još te jednom čujem da si to rekao i slomit ću ti obje noge!

Bill Cartwright nije želio da šuti

Čovjek koji je Jordanu začepio usta: Još te jednom čujem da si to rekao i slomit ću ti obje noge!

M. Šljivak

Michael Jordan je tokom karijere u Chicago Bullsima stekao veliki broj neprijatelja i u vlastitom timu.

Mnogi od njih su bijesni nakon prikazivanja dokumentarnog filma The Last Dance, a nije nikakva tajna da je MJ tokom boravka u Bullsima često ponižavao saigrače.

Jedan od onih koji su proživljavali torturu je Bill Cartwright koji je dres tima iz Chicaga nosio od 1988. do 1994. godine.

Zbog čestih povreda Michael je ovog košarkaša nazvao "Medical Bill". Proživljavao je torturu godinu dama, ponižavao ga je Jordan pred saigračima i krivio ga je za svoje loše utakmice.

Međutim, došao je dan kada je Cartwright pukao i Jordana je pomnožio s nulom. Odveo ga je na drugu stranu svlačionice i jasno mu je poručio:

"Slušaj, ne volim čuti te stvari koje govoriš o meni ili da da govoriš momcima da ne dodaju loptu do mene. Ako još jednom napraviš tako nešto, nikad više nećeš igrati košarkšu jer ću ti slomiti obje noge", ispalio je Bill, a Jordan se nakon toga potpuno utišao i nije imao odgovor.

Bill Cartwright je proveo šest sezona u Bullsima i osvojio je tri naslova prvaka, a igrao je još za Knickse i SuperSonicse.

Top Komentari

EdwinPol
MJ je mala p.*kica... koliko sam razumio, tersao je svima dok mu nisu zaprijetili, a onda je nastavio onima kojima je smio
3 4
Zulfikar
MJ je papak vazda bio i ostao, ogroman talenat i najbolji igrac nema dileme ali kao covjek smradina zesca. Mnogi kazu kao ovo ono morao je biti jer da nije nebi bio najbolji, to nije tacno pogledajte recimo Tom Brady-a dakle u sportu koji je brutalniji od basketa on je jedan gospodin, profesionalac i jedva cekam da izadje dokumentarac o njemu. Kao sto edwin rece MJ je obicna pizdica.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi