Kevin Durant donosi važnu odluku za karijeru
(Foto: EPA)

Povreda ga ostavlja u Warriorsima?

Kevin Durant donosi važnu odluku za karijeru

M. Šljivak

Kevin Durant pretrpio je tešku povredu u petoj utakmici finala NBA lige.

Jedan od najboljih košarkaša u najjačoj ligi svijeta, igrao je nedovoljno oporavljen nakon što je imao problema sa mišićem, ali zatim je uslijedila još jedna teška povreda.

Stradala mu je Ahilova tetiva, a u narednim satima bi se nakon dodatnih pregleda u New Yorku trebala znati težina povrede i koliko će odsustvovati sa terena.

Nakon svega Durant će vjerovatno donijeti važnu odluku o karijeri. Iako je planirao da ovog ljeta potpiše višegodišnji ugovor sa nekim drugim timom, povreda mijenja sve.

Tako će Durant vjerovatno iskoristiti opciju u ugovoru i uzeti još 31.5 miliona dolara i ostati u Warriorsima.

Durant je već tri sezone član Golden Statea. Već je osvojio dva naslova, sada ima šansu i za treći, ali nažalost njega više nećemo gledati ove sezone.

A i ove godine u najjačoj ligi svijeta je bio odličan. Prosječno je ubacivao 26 poena po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi