Šef Warriorsa u suzama saopštio loše vijesti o Durantu: Nije fer, nije fer...

Ponovo se povrijedio

Šef Warriorsa u suzama saopštio loše vijesti o Durantu: Nije fer, nije fer...

E. Čaušević

Košarkaši Golden State Warriorsa uspjeli su savladali Toronto Raptorse sa 106:105 i tako smanjiti na 3:2 u finalnoj seriji NBA lige.

Raptorsi su pred svojim navijačima imali priliku da sve završe i dođu do titule prvaka NBA lige, ali to nisu uspjeli. Golden State je još uvijek u igri, a naredni meč igra se na njihovom terenu.

Velika stvar za aktuelne prvake bio je oporavak Kevina Duranta koji je jedan od najvažnijih igrača ove ekipe. Durant se našao u konkurenciji za meč i zaigrao, ali je krajem prvog poluvremena doživio novu povredu.

Prema prvim informacijama radi se o povredi Ahilove tetive koja je jedna od najgorih u svijetu košarke. Koliko je situacija ozbiljna najbolje pokazuje činjenica da je predsjednik košarkaških operacija Warriorsa, Bob Myers, zaplakao na press konferenciji.

Myers je potvrdio najgore slutnje da se radi o povredi Ahilove tetive i da to jednostavno nije fer prema Durantu kojeg prema svemu sudeći čeka duži oporavak.

"Kevin ima povredu Ahilove tetive. Sutra će imati preglede da vidimo koliko je ozbiljno. Vjerovali smo da je spreman da igra večeras i tu ne možemo nikoga da krivimo. Ako želite možete mene kriviti. Nije fer, jednostavno nije fer ovo da mu se dešava. Sretan sam što ga poznajem i on je odlična osoba. Želi da igra košarku kada god može. O težini povrede ćemo znati nakon pregleda", rekao je Myers.

Ovakvu povredu u prošlosti su imali Kobe Bryant i DeMarcus Cousins koji su također duže vrijeme bili van parketa. Ako se ispostavi da je pokidao Ahilovu tetivu očekuje se da će Durant van parketa biti između devet mjeseci i godinu dana.

Top Komentari

Jasko91
FAXX ti stvarno misliš da bi portland prošao GSW da je Nurkić igrao a GSW u prvom sastavu ?? Molim te reci mi da se šališ,jer si mnogo glup ako ovako misliš :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi