Kevin Durant igra petu utakmicu?

Izgleda da je KD konačno spreman

Kevin Durant igra petu utakmicu?

Toronto Raptorsi su slavili protiv Golden State Warriorsa u dvije utakmice u Oracle Areni, te su na taj način došli na korak do hisotrijskog naslova NBA prvaka.

Finalna serija se vraća u Toronto pri vodstvu Raptorsa od 3-1 u pobjedama, pa franšiza iz Kanade u petoj utakmici ima priliku doći do titule.

Peta utakmica se igra u noći s ponedjeljka na utorak (03:00h po našem vremenu), a za Warriorse su upravo stigle sjajne vijesti.

Naime, novinar ESPNA Adrian Wojnarowski je saopštio da Kevin Durant planira igrati u večerašnjoj utakmici.

Steve Kerr je nešto ranije govorio da je Durant trenirao sa ostatkom ekipe, te da je djelovao dobro. Ipak, trener Warriorsa je tada poručio da će odluka o tome da li će Durant igrati ili ne biti donesena pred samu utakmicu.

Wojnarowski, dobro "potkovan" izvorima, sada međutim daje nadu navijačima Golden Statea da će KD zaista konačno ponovo na parket - što će drastično povećat šanse Warriorsa da izbjegnu eliminaciju.

Podsjetimo, Durant je nezgodnu povredu lista zadobio u petoj utakmici polufinala Zapada protiv Houston Rocketsa i od tada nije igrao za Warriorse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi