Kevin Durant nije ni blizu povratka na parket?

Drugu utakmicu finalne serije sigurno neće igrati, a možda propusti još koju

Kevin Durant nije ni blizu povratka na parket?

Najbolji košarkaš Golden State Warriorsa Kevin Durant je zadobio povredu lista u trećoj četvrtini pete utakmice konferencijskog polufinala protiv Houston Rocketsa.

Warriorsi su i bez KD-a eliminisali Rocketse, a zatim slavili i u prvoj utakmici finala Zapada protiv Portland Trail Blazersa.

Prve špekulacije su govorile da bi Kevin Durant trebao propustiti prve dvije utakmice finalne serije, a da bi potom trebao biti spreman za preostale duele sa Blazersima.

Ipak, sada se počinje sumnjati u takav razvoj situacije.

Kevin Durant sigurno neće igrati u drugoj utakmici serije, a sudeći prema posljednjim informacijama ne bi čudilo da propusti još koju.

To bi sigurno bio veliki problem za Warriorse s obzirom da se serija nakon druge utakmice seli na teren Blazersa.

Kako je saopštila ESPN-ova Ramona Shelburne, Kevin Durant još uvijek nije ni blizu povratka u "akciju".

Kevin Durant tako još uvijek nije počeo učestvovati u treninzima ekipe što je svakako prvi korak ka njegovom povratku na parket.

Druga utakmica serije u Oracle Areni se igra u noći sa četvrtka ne petak, a ostaje da se vidi kada će Durant ponovo moći pomoći svojim Warriorsima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi