Thompson nakon plasmana Warriorsa u finale Zapada: Očajnički trebamo Kevina nazad
Foto: Screenshot

Durant se oporavlja od povrede

Thompson nakon plasmana Warriorsa u finale Zapada: Očajnički trebamo Kevina nazad

Golden State Warriorsi su rano jutros po našem vremenu uspjeli savladati Rocketse u Houstonu rezultatom 113:118 u šestoj utakmici polufinalne serije zapadne konferencije.

Warriorsi su na taj način zatvorili seriju i sa 4:2 u pobjedama stigli do plasmana u novo finale Zapada.

Za veliko NBA finale Warriorsi će se boriti sa Denver Nuggetsima ili Portland Trail Blazersima koji tek trebaju odigrati svoju majstoricu.

Ekipa iz Oaklanda je uspjela slaviti protiv Rocketsa i bez svog najboljeg igrača Kevina Duranta koji je u petoj utakmici serije zadobio povredu lista.

Ipak, Warriorsima je Durant potreban potpuno zdrav žele li na kraju ove sezone, treći put zaredom, stići do titule NBA prvaka.

Toga je svjestaj i Klay Thompson koji je u šestoj utakmici pružio odličnu partiju - posebno u prvom poluvremenu.

"Sretan sam jer smo pobijedili tako da možemo malo odmoriti i dobiti vremena da se Kevin oporavi. Ako želimo osvojiti treći naslov u nizu očajnički ga trebamo nazad", izjavio je Thompson, pa dodao:

"On je naš najbolji igrač. Jako nam nedostaje, držat ćemo se dok je van stroja, ali nije isto bez njega. Daleko od toga..."

Za sada se pretpostavlja da će Kevin Durant biti spreman za finalnu seriju zapadne konferencije, ali će medicinski tim Warriorsa u narednim danima nastaviti pratiti njegovo stanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi