Nezaustavljivi Curry vodio Warriorse do prve pobjede protiv Portlanda
Curry je predvodio Golden state sa 36 poena

Finale Zapadne Konferencije

Nezaustavljivi Curry vodio Warriorse do prve pobjede protiv Portlanda

S. Pašalić

Košarkaši Golden State Warriorsa su prošle noći u prvoj utakmici polufinala doigravanja slavili na svom parketu protiv Portland Trail Blazersa sa 116:94.

Blazersi su samo na početku imali par puta vodstvo, a nakon rezultata 5:4 za goste, Warriorsi su do kraja meča vodili i održavali prednost i na kraju stigli do pobjede.

Golden State je dobio prvu četvrtinu sa 27:23, a sa dobrom igrom su nastavili i u drugoj četvrtini te na odmor otišli sa vodstvom 54:45, a Steph Curry je prvo poluvrijeme završio sa 19 poena.

U trećoj četvrtini su Warriorsi još malo pojačali i stigli do najveće prednosti od 17 poena, ali Portland je uspio smanjiti zaostatak pa se u posljednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 77:71 za Golden State.

Domaći do kraja nisu dopustili Portlandu da napravi izneneđenje i konastantno su povećavali svoju prednost i na kraju slavili sa visokih 116:94.

Steph Curry je predvodio Warriorse do prve pobjede sa 36 poena, 6 skokova i 7 asistencija, dok je Klay Thompson dodao 26 poena.

Kod Portlanda Damian Lillard je bio najefikasniji sa 19 poena, dok su Maurice Harkless, CJ McCollum i Roodney Hood imali po 17 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi