Kevin Durant stiže u Evropu i već zna za koji klub želi igrati u Euroligi

NBA zvijezda o planovima za budućnost

Kevin Durant stiže u Evropu i već zna za koji klub želi igrati u Euroligi

E. Čaušević

Jedan od najboljih NBA košarkaša Kevin Durant ovog ljeta napustio je Golden State Warriorse i karijeru će nastaviti u dresu Brooklyn Netsa.

Durant je krajem prošle sezone doživio tešku povredu zbog koje će još neko vrijeme čekati na debi u dresu Netsa. Očekuje se da on i Kyrie Irving budu odličan tandem, te će sigurno Netsi biti jedni od favorita da daleko doguraju ove sezone.

Iako je tek stigao u Netse Durant već razmišlja o narednom koraku u svojoj karijeri. On je priznao da čak postoji mogućnost da zaigra i u Evropi kako bi vidio da li može uraditi još više.

U razgovoru za Bleacher Report on je rekao da bi volio posljednju sezonu u karijeri odigrati van Sjedinjenih Američkih Država i to vjerovatno u Evropi.

"Postigao sam mnogo toga u karijeri za relativno kratko vrijeme i volio bih vidjeti da li mogu postići još više. Zbog toga bih iskreno želio svoju posljednju sezonu provesti van SAD-a. Volio bih igrati za Barcelonu jednog dana. Barcelona igra u drugoj ligi svijeta ako bismo ih gledali po jačini. Njihove utakmice su jako zabavne i Euroliga je veoma zanimljiva", rekao je Durant.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi