Euroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Svetislava Pešića

"Dečko nije normalan..."

Euroliga pokrenula disciplinski postupak protiv Svetislava Pešića

Trener Barcelone Svetislav "Kari" Pešić bi se mogao naći u problemu zbog svojih izjava nakon meča Eurolige u Beogradu.

Naime, Pešić je osim utakmice komentarisao i poteze Boštjana Nahbara, čelnog čovjeka Asocijaceije igrača Eurolige.

Izjavu Pešića zbog koje bi mogao biti sankcionisan od strane Eurolige možete pogledati ispod:

"Još nam sada Nabar uvodi neka nova pravila, da bi pripreme za sljedeću sezonu trebale početi 24. augusta. Nije normala dečko, on uopšte ne zna da smo mi u Evropi, da nismo u NBA. Mi obično uzimamo od NBA ono što ne valja, a ono što valja nam ne pada na pamdet da uzmemu. Zamislite da on ispred sindikata igrača traži da ekipe počnu trenirati 24. augusta, a mi imamo 21. septembra Superkup. Sezona počinje u posljednjoj nedjelju septembra, a on kaže da imamo četiri nedjelje priprema za čitavu sezonu koja traje 10 mjeseci.

Čovjek je totalno nenormalan. Mi imamo tu situaciju, kao što vidite, ali ne samo mi nego i Fenerbahče, Real Madrid i sve ekipe koje su dale puno igrača. Uglavnom su to ekipe koje igraju Euroligu, one su dale najveći brojo igrača za Svjetsko prvenstvo. Svi su povrijeđeni.

Ne znam kako ti ljudi uopšte ne pitaju nas koji znamo. Ja obično kada nešto ne znam, pitam, a oni ne znaju da li postoji metodika priprema i treninga. Oni misle da je samo kupi igrača i pobijedi. Treba pripremiti igrača, treba trenirati. Pa trening ne bi postojao... Kao ne moramo da treniramo, mi sve znamo i bez treninga. To je razlog zašto ima puno povreda i to nije dobro za Euroligu, ukupno gledano.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Igrači moraju da budu fizički spremni. Ako si fizički spremam, spreman si i mentalno i možeš da donosiš odluke u pravom momentu. Ako nisi fizički spreman, kako možeš donositi dobre odluke? Tako da mi imamo te probleme..."

Euroliga bi se uskoro trebala oglasiti po pitanju eventualne kazne za legendarnog stručnjaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi