Kevin Durant potpisuje novi ugovor vrijedan 198 miliona dolara

Ostaje u Netsima

Kevin Durant potpisuje novi ugovor vrijedan 198 miliona dolara

E. Škorić

Sjajni američki košarkaš Kevin Durant pristao je na novi ugovor s Brooklyn Netsima.

Poznati novinar Adrian Wojnarowski najavio je da će Durant nakon Olimpijskih igara u Tokiju potpisati ugovor s Brooklynom i da će zaraditi dodatnih 198 miliona dolara za četiri godine.

Durant, koji je ekipu SAD doveo do četvrtog uzastopnog zlata na Olimpijskim igrama pobjedom protiv Francuske u subotu, bio je spektakularan u svom povratku na teren ove sezone.

Propustio je prvu sezonu u Brooklynu dok se oporavljao od pokidane Ahilove tetive zadobijene u 5. utakmici NBA finala 2019. u Torontu dok je još igrao za Golden State Warriors .

Prošle je sezone odigrao samo 35 utakmica regularne sezone za Brooklyn zbog kombinacije izbivanja COVID-19 i povrede tetive, ali Durant je u prosjeku postizao 26,9 poena, 7,1 skok i 5,6 asistencija te je nastupio na 11. All-Star utakmici.

Nije uspio odvesti Netse u finale doigravanja, budući da su ispali u polufnalu Istočne konferencije od Milwaukee Bucksa, koji su kasnije bili prvaci.

Durant je s Golden Stateom proveo nekoliko sezona, a prethodno je dugo godina bio član Oklahome. S Jamesom Hardenom i Kyrieom Irvingom pokušat će u novoj sezoni napokon Netsima donijeti prsten.

Top Komentari

roki-rokic
Moze samo sanjat prsten sa Netzima
0 5
Zoilomas
Cista ****a, dok 2/3 igraca u NBA zaradzuju 1-3%% od toga, u svijetu .05%-1% od toga.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi