Kevin Durant srušio Carmela Anthonyja: "Nisam nikada razmišljao o tome"

Najbolji strijelac SAD-a na Olimpijadi

Kevin Durant srušio Carmela Anthonyja: "Nisam nikada razmišljao o tome"

E. Škorić

Carmelo Anthony više nije američki rekorder, tu čast sada ima Kevin Durant

Kevin Durant trenutno je najbolji strijelac košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Amerikanci su u trećem meču na Olimpijskim igrama u Tokiju deklasirali Češku, a zvijezda Brookly Netsa ubacila je 23 poena uz osam skokova i šest asistencija. Efikasniji je bio jedino Jayson Tatum iz Bostona sa 27 poena.

Carmelu Anthonyju su bila potrebna četiri turnirska nastupa (2004., 2008., 2012., 2016.) da bi postigao 336 poena. Durant je u svom trećem nastupu srušio taj rekord.

"Nikad nisam razmišljao o tome da oborim rekord", rekao je Durant koji traži svoju treću olimpijsku zlatnu medalju. "Ima toliko sjajnih igrača i sretan sam što sam dio nečeg posebnog", dodaje.

KD je sada na 354 poena, daleko više je ubacio nego LeBron James (273), David Robinson (270) i Michael Jordan (256) koji zaokružuju prvu petorku najboljih strijelaca SAD-a na olimpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti