Kevin Love: Pomaganje drugima za mene je odlična terapija

Love se godinama bori s anksioznosti i depresijom

Kevin Love: Pomaganje drugima za mene je odlična terapija

Kevin Love prvi je košarkaš koji je nakon zaustavljanja natjecanja u NBA ligi poduzeo inicijativu i donacijom pomogao uposlenicima Cavaliersa. 

Love je uplatio 100.000 dolara osoblju koje se brine o dvorani Cavsa "Rocket Mortgage FieldHouse".

Love je također među prvima koji je javno priznao da ima velikih problema s depresijom i anksioznosti, a novinaru Dani Woikeu iz Los Angeles Timesa priznao je kako je i pomaganje ljudima u nevolji jedan vid terapije.

"Svi mi osjećamo neku tjeskobu, neki stres, neke nepoznate osjećaje. U biti to je ono što mene muči i na momente zna biti uistinu zastrašujuće. Što se tiče koronavirusa, to je već stvar i problem svakodnevice, s njim se borimo stalno. Uključujemo vijesti na TV-u, pratimo nova izvješća i nove brojke. Ovo je vrijeme u kojem se stvari čudno kreću. Ali cilj zajednice je pomagati drugima. Ako ste u mogućnosti to učiniti, vjerujte, to je stvar od koje se osjećate bolje. Ovaj virus je zajednički neprijatelj svima, on nas je ujedinio. Ništa nas ne ujedinjuje kao zajednički neprijatelj. A osjećaj pomaganja drugima, za mene je oblik terapije koji djeluje zaista sjajno" - kazao je sjajni krilni centar Cavaliersa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi