Bivša NBA zvijezda tvrdi da Luka Dončić nije najbolji igrač Dallasa: "Zaustavimo ovo ludilo"
Slovenski reprezentativac smatra se jednim od najboljih košarkaša NBA lige, ali bivši igrač Kenyon Martin smatra da je daleko iza...

Stao u odbranu Kyriea Irvinga

Bivša NBA zvijezda tvrdi da Luka Dončić nije najbolji igrač Dallasa: "Zaustavimo ovo ludilo"

Edmir Škorić

Američki ESPN objavio je listu od 100 najboljih košarkaša u NBA ligi, a na visokom četvrtom mjestu je Luka Dončić, mada se neki neće složiti sa tim.

Luka Dončić za mnoge je trenutno najbolji košarkaš u NBA ligi, definitivno među nekoliko najboljih. ESPN smatra da je na broju 4, dok je najboljim proglašen Giannis Antentokounmpo, a na drugom mjestu je Nikola Jokić.

Bivši košarkaš Kenyon Martin kritikovao je ESPN-ov poredak i smatra da Luka Dončić ne zaslužuje biti tako visoko.

"Ta lista je glupost. ESPN, ako slušaš, to je glupost. Ne postoje trenutno 33 igrača bolja od Kyrieja Irvinga u NBA ligi", rekao je Martin nakon što je vidio da je Dončićev saigrač i playmaker Dallasa tek na 34. mjestu.

"Pokažite mi 93 druga igrača bolja od Russella Westbrooka u NBA. Šalite se? Na popisu imate dvoje ljudi koji nisu odigrali ni jebenu minutu: Wemby i Scoot. Zaustavimo ovo ludilo", dodala je nekadašnja zvijezda NBA lige.

Oglasi

Martin ne samo da je branio poziciju Kyrieja Irvinga, već je u programu Gilberta Arenasa priznao da je američki razigravač najbolji u teksaškoj ekipi, čak i ispred Luke Dončića.

"On sigurno nije najbolji igrač u svojoj ekipi. Pustiš ga protiv Kyrieja i možda neće dotaknuti loptu. Ako prvi daš loptu Kyrieju, Luka to neće učiniti", poručio je Kenyon Martin.

Unatoč žestokim kritikama protiv Slovenca, priznao je da je dobar igrač , iako njegovu veličinu sada definira samo njegova statistika: "Je li Luka dobar? Apsolutno. On je dobar za vaš tim. To je ono što se događa u stvarnom svijetu: ako vaši brojevi ne služe svrsi, oni su samo brojevi, a ja gledam ko ste i što radite".

Inače, otkako je dobio kćerku, Luka Dončić je fantastičan, a tokom decembra imao je nevjerovatne brojke, doduše pogodovalo mu je i to što je odsutan bio povrijeđeni Irving.

Prije Kenyona Martina popis je kritikovao i sam Kyrie Irving. Dončićev partner ne slaže se s njegovom pozicijom među prvih 100 te je priznao da mu mišljenja tih medija ne znače ništa: "Lista ne znači ništa ni za ESPN ni za druge medijske platforme. Većina analitičara u mojim očima nisu vjerodostojni izvori i ne poštujem ni njih ni njihova mišljenja".

Kenyon Martin je igrao za New Jersey Netse, Denver Nuggetse, Los Angeles Clipperse, New York Knickse i Milwaukee Buckse. Bio je 2004. godine na NBA All-Staru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi