Khimki preokretom do slavlja protiv Armanija

Rusi u drugom poluvremenu nadigrali goste iz Milana

Khimki preokretom do slavlja protiv Armanija

Ekipa Khimkija večeras je u svojoj Mytischi Areni u Podmoskovlju savladala ekipu milanskog Armanija u okviru 8. kola Eurolige rezultatom 87:79

Prvo poluvrijeme donijelo je prekrasnu napadačku košarku s obje strane u kojoj su se bolje snašli gosti iz Milana koji su u prvom dijelu uspjeli ubaciti 51 poena domaćoj momčadi.

U nekoliko navrata Milano je vodio i po 9 razlike te se činilo da će igrači Ettorea Messine nastaviti svoj pobjednički niz i na ovom teškom gostovanju. No u drugom poluvremenu gosti su potpuno stali sa sjajnim napadom iz prvog dijela, dijelom i zbog odlične obrane Rusa. Shved i Jerebko punili su neumoljivo koš Milana koji je srljao iz greške u grešku te gosti nisu mogli izbjeći drugi poraz.

Shved s 24 poena te Jerebko s 19 najzaslužniji su za ovu pobjedu Khimkija. S druge strane Scola je zabio 16 poena, Roll je dodao 14 a po 13 su ubacili Rodriguez i Nedović ali je srpski košarkaš možda i jedan od najvećih krivaca za ovaj poraz gostiju budući da je povezao nekoliko promašenih šuteva i izgubljenih lopti u velikom naletu Khimkija. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi