Khimki slavio kod Zenita u ruskom derbiju

Nova pobjeda tima iz Podmoskovlja

Khimki slavio kod Zenita u ruskom derbiju

Košarkaši Khimkija večeras su kao gosti, u okviru 7. kola Eurolige, savladali Zenit iz Sankt Petersburga na njegovom parketu rezultatom 87:73. 

Otvaranje ove utakmice donijelo je jako efikasnu košarku s obje strane. Obrane skoro da nisu postojale o čemu dovoljno govori 56 poena postignuto u prvoj četvrtini.

Ipak, drugi period bio je možda i ključni u ovom susretu. Khimki je održao efikasnost i s druge strane zaigrao dosta jaču obranu što je rezultiralo time da ovaj dio igre dobiju s 24:15 i na odmor odu s 9 koševa viška. Nastavak nije donio ni blizu efikasnu košarku kakva je viđena u prvoj četvrtini a domaći tim nije uspio dostići Khimki koji je u zadnjoj četvrtini pobjedu učinio još uvjerljivijom.

Booker s 20 i Shved s 19 poena najefikasniji kod pobjedničkog tima dok je Hollins s 25 poena bio jedini dvocifreni u domaćem timu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi