Khimki u drugom poluvremenu slomio Panathinaikos

Nova pobjeda tima iz Podmoskovlja

Khimki u drugom poluvremenu slomio Panathinaikos

Ruski Euroligaš Khimki večeras je došao do nove pobjede u najjačem europskom klupskom košarkapkom takmičenju savladavši na svom parketu grčki Panathinaikos 103:86.

Nije u prvom poluvremenu ništa slutilo na to da će Khimki na kraju uvjerljivo slaviti u ovom susretu. 

U iznimno efikasnom prvom poluvremenu bolje su se snašli gosti čiji je napad besprijekorno funkcionirao, pa je Panathinaikos na veliki odmor otišao s prednošću 55:50. U drugom dijelu razgoropadila se momčad Khimkija koju je predvodio sjajni Alexey Shved. Panathinaikos je stao i u napadu i u obrani i nisu više mogli parirati domaćem timu koji iz kola u kolo igra sve ozbiljniju košarku.

Shved s 26 poena i indeksom korisnosti 28 predvodio je pobjednički tim dok su Timma sa 16 i Jerebko sa 14 poena uz njega bili najkorisniji kod Khimkija. Freddete sa 16 koševa te Calathes s 10 poena i 11 asistencija najbolji kod grčkog tima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi