Khimki uvjerljivo slavio u Munchenu

Bayern nemoćan protiv ruskog predstavnika

Khimki uvjerljivo slavio u Munchenu

Košarkaši Khimkija iz Podmoskovlja trijumfalno su večeras prošli kroz Munchen savladavši Bayern 87:74. 

Sjajnu partiju odigrala je večeras momčad Rimasa Kurtinaitisa protiv Bayerna na njegovom terenu. Ujednačenim napadom te sjajnom obranom u ključnim momentima ovog meča Rusi su sa sobom odnijele vrijedne bodove.

Ujednačen napad Khimkija, gdje večeras po prvi put u ovoj sezoni Shved nije igrao za sebe nego za tim potpuno je neutralizirao igru Radonjićevog tima čije su glavne napadačke solucije večeras skoro potpuno zakazale. Uz Shvedovih 19 poena sjajan je bio i Gill sa 17, dok su po 13 poena za Khimki dodali Timma i Booker.

Monroe s 18 poena najbolji kod Bayerna, Lučić i Lo dodali su po 12. Đedović je odigrao solidnu partiju s 9 koševa. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi