Fenerbahčeu poništena pobjeda zbog sudijske greške
Foto - EPA

Meč će se ponoviti

Fenerbahčeu poništena pobjeda zbog sudijske greške

M. Šljivak

Košarkaši Fenerbahčea ostali su bez izborene pobjede u meču protiv ekipe Ayfona.

Istanbulski velikan je 1. marta pobijedio na gostovanju 64:62, a nakon utakmice domaći tim je uložio žalbu na suđenje smatrajući da su sudije napravile grešku tokom meča.

Greška se desila u trećem periodu kada je Fenerbahčeu dodijeljen posjed lopte nakon što je igrač domaćeg tima Gregor Horvat napravio tehničku grešku.

Košarkaški savez Turske prihvatio je žalbu Ayfona i odlučio je da se utakmica ponovo, a termin će biti naknadno određen.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Fenerbahče se ove sezone dosta muči, kako u prvenstvu, tako u Euroligi i ovo je samo još jedan od udaraca za tim Željka Obradovića.

Top Komentari

Sukedzo
Nije Ayfona nego Afyona ili ti ga punim imenom Afyonkarahisar. Sljivak sabane.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije