Khimky iznenadio CSKA na otvaranju Top 16 faze

Euroliga, Top 16

Khimky iznenadio CSKA na otvaranju Top 16 faze

Košarkaši Khimkyja dobili su večeras na svom parketu CSKA iz Moskve rezultatom 91:89.

Gosti iz Moskve su sjajno otvorili meč i već nakon prve četvrtine stvorili prednost od 29:21. U drugoj dionici su uspjeli i povisiti prednost i na odmor otići sa plus deset (51:41).

Ipak, domaća ekipa u nastavak meča, predvođena sjajnim Alexeyjom Shvedom, ulazi mnogo bolje i veoma brzo se uspjeva rezultatski priključiti. Treću dionicu su riješili u svoju korst rezultatom 28:20. 

Nošeni sjajnom atmosferom sa tribina domaći košarkaši uspjevaju prelomiti meč u posljednjoj četvrtini i pobjediti sa konačnih 91:89.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Do trijumfa ih je vodio Alexey Shved sa čak 28 poena, dok je Tyrese Rice dodao 22. S druge strane, De Colo je ubacio 20, a Miloš Teodosić 18 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.