Kikanović fantastičan u novoj pobjedi Monaca

Sjajno izdanje

Kikanović fantastičan u novoj pobjedi Monaca

E. Škorić

Bh. košarkaš Elmedin Kikanović je pružio sjajnu partiju u pobjedi Monaca.

Monaco je u 14. kolu LNB lige ugostio Le Portel te je slavio sa uvjerljivih 84:66, a to je za ovaj bogati tim bila 11. pobjeda u prvenstvu, dok je Le Portel u donjem dijelu tabele sa pet pobjeda i devet poraza.

Prvi period igre Monaco je vodio 19:16, a istim je rezultatom drugu dionicu osvojila gostujuća ekipa.

Le Portel se dobro držao do posljednje četvrtine, kada Monaco pravi veliku razliku i odlazi na nedostižnu prednost, pa upisuje na kraju pobjedu.

Kikanović je ubacio 23 poena uz 11/13 šut iz igre, a uz to je imao i četiri skoka. Pored njega, u Monacu se istakao i Robinson sa 21 poenom, dok je Obrt dodao 13. Na drugoj strani Golden je ubacio 16, Hassell 12, a Carter 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi