Kikanović ubacio 11 poena u važnoj pobjedi Monaca

Liga prvaka za košarkaše

Kikanović ubacio 11 poena u važnoj pobjedi Monaca

Košarkaši Monaca danas su u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka slavili u Poljskoj kod Zielone Gore rezultatom 84:82.

Francuski tim je važio za blagog favorita u ovom duelu, a tu ulogu je na kraju i opravdao, iako za Kikanovića i društvo to nije bio nimalo lagan zadatak.

U prvom dijelu gosti su bili bolji i na poluvremenu su imali prednost od 51-39, međutim u nastavku Poljaci su se probudili i uspjeli da ozbiljno ugroze prednost od Monaca. Na kraju, ipak, slavlje Monaca nije došlo pod znak pitanja.

Najzaslužniji za pobjedu Monaca bio je Robinson koji je ubacio 17 poena, dok je naš centar Elmedin Kikanović ubacio 11 za nešto više od 20 minuta provedenih na parketu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi