Kikanović i Monaco ostali bez titule prvaka, Le Mans zasluženo slavio

Poraz u petom meču finalne serije

Kikanović i Monaco ostali bez titule prvaka, Le Mans zasluženo slavio

Endin Čaušević

Košarkaši Monaca nisu uspjeli osvojiti titulu prvaka Francuske jer su u petoj utakmici finala poraženi od Le Mansa sa 76:74.

Monaco se borio do posljednjih sekundi za pobjedu i titulu prvaka Francuske, ali na kraju više razloga za slavlje imali su igrači Le Mansa. U nevjerovatnoj završnici gosti su slavili sa 76:74 (28:17, 11:18, 17:20, 18:21) i tako osvojili titulu LNB lige.

Bh. košarkaš Elmedin Kikanović odigrao je još jedan dobar meč u dresu Monaca, a utakmicu je završio sa deset poena i pet skokova.

Le Mans je do pobjede vodio Cobbs koji je imao 16 poena, dok je dva manje dodao Travis. U ekipi Monaca najefikasniji bio je Lacombe koji je na kraju imao 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi