Kikanović i Monaco u finalu Kupa

Trijumf Kneževa protiv Asvela

Kikanović i Monaco u finalu Kupa

Midhat Šljivak

Košarkaši Monaca plasirali su se u finale francuskog Kupa. Ovaj tim je u večerašnjem polufinalu u Parizu pobijedio Asvel rezultatom 79:66 uz izuzetno dobru partiju Elmedina Kikanovića.

Kneževi su bez većih problema stigli do trijumfa protiv Asvela. U meč su ušli kao favoriti i na kraju su to na parketu opravdali.

Sigurnom igrom tokom svih 40 minuta lagano su odradili posao u polufinalnom meču i na kraju su ostvarili plasman u finale pobjedom od 13 poena razlike.

Elmedin Kikanović je odigrao jako dobar meč. Za 24 minute je ubacio 13 poena uz šest kokova, a efikasniji od njega su bili Evans sa 15 i Robinson sa 14 poena.

Kod Asvela Nelson i Lighty su ubacili po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi