Kikanović odličan u pobjedi Monaca
Bio jedan od boljih u svom timu

Bivši reprezentativac nastavlja sa dobrim igrama

Kikanović odličan u pobjedi Monaca

S. Pašalić

Košarkaši Monaca su u 20. kolu francuskog prvenstva dočekali jednu od najlošijih ekipa prvenstva Fos-sur-Mer i teškom mukom upisali pobjedu 78:69.

Domaći su dobro krenuli u meč i imali prednost koja je par puta iznosila i šest poena, ali su gosti ipak preokrenuli rezultat i dobili prvu četvrtinu sa 20:19.

Gosti su i u nastavku igrali dobro i u jednom trenutku imali pet poena prednosti, a onda Monaco furioznom serijom pravi veliku prednost pa se na poluvrijeme otišlo sa 43:33 za Monaco.

U nastavku je Monaco dobro krenuo i povećao prednost na 12 razlike, ali gosti se ponovo vraćaju u život i na kraju treće četvrtine rezultat je glasio 57:54 za Monaco.

Posljednju četvrtinu je puno bolje odigrao Monaco i dobio je rezultatom 21:15 za konačnih 78:69. Elmedin Kikanović je odigrao odličnu utakmicu i upisao 20 poena.

Monaco je sa ovom pobjedom skočio na sedmo mjesto uz utakmicu više, dok je ekipa Fos-sur-Mer pretposljednja na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi