Kikanović sa Monacom razbio Limoges

Poveli u seriji

Kikanović sa Monacom razbio Limoges

M. Šljivak

Košarkaši Monaca pobjedom su ušli u doigravanje francuskog prvenstva.

Kneževi su u prvoj utakmici četvrtfinalne serije lagano dobili Limoges sa 93:73 i poveli su sa 1-0 u seriji.

Nije Limoges imao velike šanse u ovoj utakmici. Monaco ih je potpuno razbio i na kraju je lagano stigao do trijumfa i vodstva u seriji.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Elmedin Kikanović je odradio još jednu jako dobru utakmicu i bio je među efikasnijim pojedincima meča.

U ovom duelu bh. košarkaš je na parketu proveo nešto više od 21 minute i za to vrijeme je ostvario učinak od 14 poena i pet skokova.

Kikanović je iz igre šutirao 4 od 8, dok je sa linije slobodnih bacanja pogodio šest od osam pokušaja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Bost sa 17 koševa, a jako dobre parije je pored Kikanovića pružilo još nekoliko košarkaša Monaca.

Tako je 15 poena ubacio Robinson, Ouattara je dodao 13, a Buckner 12 koševa u ovom duelu.

Sa druge strane najefikasniji je bio Bouteille sa 20 poena, a po 11 su dodali Hardy i Taylor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi