BiH spremna za duel sa Belgijom

Kikanović: Moramo ispoštovati što stručni štab stavi ispred nas

S. Mlaćo

Na današnjoj press konferenciji pred meč naše košarkaške reprezentacije protiv selekcije Belgije medijima se obratio i visoki centar Elmedin Kikanović.

Svjestan je da će on i njegovi saigrači morati dati maksimum ukoliko žele slaviti pobjedu.

"Belgija je ekipa s kojom smo se namjeravali boriti za taj prolazak dalje, zato je vrlo važno dobiti domaću utakmicu. Izuzetna su ekipa, imali su dvocifrenu prednost i protiv Francuza i Rusa. Nisu izdržali do kraja, ali to pokazuje sa su dobri, kazao je Kikanović, te dodao:

"Mi moramo ispoštovati što stavi stručni štab ispred nas, a na utakmici bi nam od velike koristi bila  podrška publike".

Namanja Gordić također je oprezan.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"pokušat ćemo se do petka što bolje spremiti. NIje lako primiti mnogo informacija za ovako kratko vrijeme. Svjesni smo šta nam donosi ova utakmica. Belgija godinama igra u istom sistemu, iskusniji su od nas, ali vjerujem da ćemo u petak izaći na parket s velikom energijom i odigrati najbolje što znamo."

Meč u Skenderiji se igra sa početkom u 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi