Vujošević: Bez Kikanovića će biti teško, ali to nije alibi

Reprezentacija BiH oslabljena protiv Belgije

Vujošević: Bez Kikanovića će biti teško, ali to nije alibi

Košarkaška reprezentacija BiH u predstojećoj utakmici protiv Belgije neće imati na raspolaganju Elmedina Kikanovića.

Centar Monaca je na jučerašnjem treningu zadobio povredu i nakon detaljnih pregleda ustanovljeno je da na njegove usluge selektor Duško Vujošević neće moći računati u sutrašnjoj utakmici protiv Belgije.

To je na konferenciji za medije potvrdio i Vujošević, kazavši kako odsustvo Kikanovića predstavlja veliki gubitak za reprezentaciju BiH. 

"Imali smo jako malo vremena za pripreme. Od ponedjeljka popodne. Igrači su došli iscrpljeni od Kup utakmica. Momci su uradili dobro svoj dio posla. Bavili smo se svojom igrom. Ono što me čini zabrinutim je što se jučer povrijedio Elmedin Kikanović, igrat ćemo bez njega. To je veliki gubitak za tim. Ekstraordinarnim angožovanjem drugi će morati nadoknaditi njegov izostanak", kazao je Vujošević, te se osvrnuo na protivnika.

"Belgija je donekle podmladila sastav, ali su vrlo ozbiljni. Prave tim na osnovu ozbiljne domaće lige. Tražit će priliku da sutra nadoknade nešto što nisu očekivati da će izgubiti. Mi se moramo boriti, svaki minut ispuniti željom i odgovornošću."

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Večeras imamo sastanak gdje ćemo detaljno još utvrditi taktičke detalje. Oni igraju s niskom postavom, atletski su veoma jaki, dosta mijenjaju odbranu. Željet će sigurno da obore ritam i završe utakmicu s malim brojem poena", završio je Vujošević.

Osim Vujoševića, prisutnim novinarima su se još obratili reprezentativci Džanan Musa i Andrija Stipanović. Oni su, između ostalog, istakli da su svjesni značaja utakmice, te se pozvali publiku da u što većem broju dođu u Skenderiju i podrže naš tim. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi