Kikanović ubacio 13 poena, Monaco doživio katastrofu
Foto: EPA

LNB, 33. kolo

Kikanović ubacio 13 poena, Monaco doživio katastrofu

Midhat Šljivak

Košarkaši Monaca poraženi su večeras na gostovanju kod Asvela 108:80 u susretu 33. kola francuske LNB lige.

Tim za kojeg nastupa bh. centar Elmedin Kikanović je odigrao katastrofalan meč i na kraju su poraženi sa čak 28 poena razlike.

Asvel je imao vodstvo većim dijelom utakmice. Ušli su jako dobro u meč, otišli su na plus deset, a nakon prve dionice su vodili 28:20.

Uspio je Monaco da se vrati i da povede u jednom trenutku su čak i poveli (32:33), ali je Asvel do poluvremena ponovo preuzeo vodstvao i nakon 20 minuta igre imali su dva razlike, 48:46.

Nastavak meča donosi potpuni raspad Monaca. Velikom serijom od 21:2 Asvel završava sve dileme oko pobjednika u ovom meču. Otišli su domaći na plus 25 nakon tri četvrtine (84:59) i do kraja su još dodatno povećali razliku na konačnih plus 28.

Usprkos lošem izdanju njegovog tima Elmedin Kikanović je bio jedan od rijetkih koji su pružili dobar meč. Za 17 minuta ubacio je 13 poena i uhvatio je pet skokova uz jedan promašaj iz igre (6/7).

Najefkasniji je bio Chris Evans sa 18 koševa, dok je Charles Kahudi na drugoj strani ubacio 24 koša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi