Sjajnom odbranom Partizan slomio Albu
Beograđani su došli do jako vrijedne pobjede u drugoj utakmici Top 16 Eurocupa

Odlična timska igra košarkaša srpskog viceprvaka

Sjajnom odbranom Partizan slomio Albu

Veliku pobjedu ostvarili su košarkaši Partizana večeras u utakmici 2.kola TOP-a 16 Eurocupa. Beograđani su sa 78:66 pobijedili berlinsku Albu koja ove sezone igra sjajnu košarku.

Odlična odbrana koju su domaći košarkaši prikazivali od samog početka ove utakmice bila je previše za njemački tim koji je do daha došao tek u posljednoj četvrtini i samo u njoj uspio ubaciti preko 15 poena.

Naš bivši reprezentativac Alex Renfroe sjajno je dirigirao igrom Partizana i zabilježio čak 12 asistencija dok se nije previše istakao u poenima no to je itekako anulirao fantastičnom organizacijom igre domaćih. Ujednačeni napad Partizana predvodili su Marinković sa 14 i Landale sa 13 poena dok su Paige i Sy dodali po 10.

Hermansson sa 16 koševa te Giedraitis sa 11 i Sikma s 10 bili su najraspoloženiji kod njemačkog tima.

Promo

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Srbijanskog.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi