King James juri prema Abdul-Jabbaru
(Foto: EPA)

Prešao 33000 poena

King James juri prema Abdul-Jabbaru

M. Šljivak

LeBron James je sinoć u pobjedi Los Angeles Lakersa protiv New Orleans Pelicansa ponovo odradio zaista odličan meč.

LBJ je susret završio sa 29 poena i 11 asistencija, a njegov poenterski učinak donio mu je još jedan veliki jubilej.

James je postao tek četvrti čovjek u NBA historiji koji je uspio da pređe cifru od 33000 poena i trenutno je na učinku od 33008 ubačenih poena.

Ispred njega su još samo tri čovjeka. Na trećoj poziciji sa 33643 je Kobe Bryant, a sigurno je da LBJ itekako gleda na pozicije koje drže Karl Malone i Kareem Abdul-Jabbar.

Legendarni Poštar je u bogatoj karijeri ubacio 36928 poena, dok je Jabbar od Jamesa udaljen nešto više od pet hiljada poena i još uvijek drži vrh sa 38387 ubačenih poena.

Ipak, sigurno je da će u narednim godinama James napasti i Jabbarov rekord. Iako je već u 35. godini, James igra sjajno i sigurno da ćemo ga u NBA ligi gledati još nekoliko godina.

Ove sezone zvijezda Lakersa je na prosjeku od 25.8 poena, 11 asistencija i 7.3 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi