Musa ubacio četiri poena u porazu Netsa, Davis sjajan u trijumfu Lakersa, nova pobjeda Clippersa

NBA liga

Musa ubacio četiri poena u porazu Netsa, Davis sjajan u trijumfu Lakersa, nova pobjeda Clippersa

Bh. košarkaš Džanan Musa ubacio je sinoć četiri poena u porazu njegovih Brooklyn Netsa od Boston Celticsa sa 121:110. 

Musa je na parketu u ovom susretu proveo 15 minuta za to vrijeme je uputio šest šuteva prema košu i bio precizan dva puta što je bilo dovoljno za četiri poena. Učinku je dodao i dva skoka.

Inače, najefikasniji na ovom susretu bio je Kemba Walker, igrač Bostona, koji je ubacio čak 39 poena uz šest skokova i četiri asistencije. Kod Brooklyna najbolji je bio Temple sa 22 ubačaja.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti drugi vezani trijumf Portland Trail Blazersa. Oni su ovog puta bili bolji od Oklahoma City Thundera sa 136:119. Najbolji pojedinac je bio Damian Lillard sa 27 koševa dok je Carmelo Anthony dodao 19.

Los Angeles Lakersi i Clippersi ostvarili su nove pobjede. Lakersi su bili bolji od New Orleans Pelicansa u gostima sa 114:110 uz čak 41 poen Anthonyja Davisa i 29 LeBrona Jamesa, dok su Clippersi slavili kod Memphis Grizzliesa sa 121:119 uz po 24 poena Williamsa i Harrella.

Houston Rocketsi su upisali novi trijumf i to protiv Miami Heata uz 34 poena Jamesa Hardena i 27 Russella Westbrooka. Russ je dodao i devet skokova te sedam asistencija.

Ostali rezultati:

Charlotte - Detroit 102:101

Cleveland - Orlando 104:116

Indiana - Utah 121:102

Philadelphia - Sacramento 97:91

Toronto - New York 126:98

Milwaukee - Atlanta 111:102

San Antonio - Minnesota 101:113

Phoenix - Washington 132:140

Golden State - Chicago 104:90

Top Komentari

BosnianKing2
A losijeg sutera NBA dugo nije imala,
1 0
epa
e moj Musa sad imas minutazu i ne mozes je iskoristiti trebao si ti se vratiti u euro ligu u neki jaci klub gdje ces igrati da malo ustimas sut pa mozda da se vratis jer ako ovako nastivis sljedece sezone si ponovo u cedeviti....
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi