Borac savladao Bosnu i izborio plasman u ABA 2 ligu

Drama u Boriku

Borac savladao Bosnu i izborio plasman u ABA 2 ligu

Haris Zilić, foto: T. Hebib

U banjalučkom Boriku odigrana je majstorica polufinala play-offa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine između domaćeg Borca i sarajevske Bosne, a na kraju je slavila ekipa Borca rezultatom 87:80.

Ovo je bila jako bitna utakmica. Ekipa koja ostvari drugu pobjedu u seriji ne samo da bi izborila finale za titulu prvaka, nego bi izborila i plasmanu ABA 2 ligu.

Prva četvrtina donijela je egal i veoma dobru košarku, a završeno je rezultatom 22:21 u korist Bosne.

Borac je uzvratio u drugoj četvrtini koja je imala sličan tempo kao prvi period, Borac je dobio 19:18 i na odmoru je bilo 40:40.

Bosna fenmenalno otvara treću dionicu i odlazi u jednom trenutku na čak deset poena razlike (49:59), međutim Borac se uspio vratiti u meč i gledali smo novi egal. Treći period je pripao Bosni sa 26:25.

U četvrtoj odlučujućoj četvrtini velika borba i drama na parketu, ekipe su se smijenjivale u vodstvu, a u uzbudljivoj završnici bolje se snašla ekipa Borca i slavila rezultatom 87:80 te tako izborila finale protiv Igokee, ali i plasman u ABA 2 ligu naredne sezone.

Kod Borca West je ubacio 21 poen, Bošković je dodao 15, dok je kod Bosne najefikasniji bio Vojin Ilić sa 22 ubačena poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, play-off, treća utakmica:

KK Borac - KK Bosna Meridianbet 87:80 (21:22, 19:18, 25:26, 22:14)

Top Komentari

Kakaks
Sudile sudije ko u premijer ligi smjesno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi