Katastrofalan posljednji period koštao Borac nove pobjede
FOTO: ABA 2 NLB liga

ABA 2 NLB liga

Katastrofalan posljednji period koštao Borac nove pobjede

E. Dindić

Košarkaši Borca iz Banja Luke pretrpjeli su večeras poraz u okviru 12. kola ABA 2 NLB lige od MZT Skopja rezultatom 80:73. 

Odlično su košarkaši iz Banja Luke odigrali prvi period te imali prednost od 22:15. U drugom nešto bolji gosti iz Skoplja sa 19:17. Na veliki odmor odlazi se pri prednosti Borca od 39:34.

Treći period izabranici Dragana Nikolića sjajno igraju te i ovaj period igre rješavaju u svoju korist rezultatom 26:21. Nakon 30 minuta igre Borac je imao prednost od 65:55.

Četvrti period potpuni debakl košarkaša Borca, jednostavno nisu ništa mogli da pogode, dok sa druge strane košarkaši MZT neumorno su rešetali protivnički koš. Ovaj period pripao je ekipi iz Skoplja rezultatom 25:8, što im je bilo dovoljno na kraju da slave veliku pobjedu rezultatom 80:73.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kod MZT najbolji je bio Vojdan Stojanovski koje je susret završio sa 25 poena, dok je Robert Rikić još jedan bivši košarkaš Slobode bio odličan sa 17 poena.

Tim iz Banja Luke predvodio je Diante Baldwin sa 16, odnosno Radoš Šešlija sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi