Sloboda u gostima pobijedila Radnik, Široki ubjedljiv protiv Borca

Mečevi 18. kola

Sloboda u gostima pobijedila Radnik, Široki ubjedljiv protiv Borca

E. Čaušević

Košarkaši Širokog danas su na svom parketu pobijedili banjalučki Borac sa 97:76.

Široki je pred svojim navijačima uspio da dođe do ubjedljive pobjede protiv Borca u meču 18. kola Prvenstva BiH.

Ekipa iz Širokog Brijega sada ima omjer 12-4, dok je za Borac ovo bio četvrti poraz u sezoni, te ima trenutno omjer 10-4.

Široki je od početka meča imao prednost koju je uspio da sačuva do samog kraja. Borac nije uspio da se vrati nakon što su nakon poluvremena imali zaostatak od 49:32.

Domaće je do pobjede vodio Luka Božić koji je imao 26 poena, dok je Ive Ivanov uspio da ubaci 22 poena. Kod ekipe Borca istakao se Konsta Kondić sa 25 poena.

Pobjedu je danas upisala i tuzlanska Sloboda koja je u gostima pobijedila Radnik sa 83:65. Slobodu je do pobjede vodio Haris Delalić sa 15 poena koliko je ubacio danas i Ibrahim Durmo.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod ekipe Radnika istakao se Đorđe Micić sa 15 poena, a poena manje ubacio je njegov prezimenjak Nikola.

Sloboda je ostala prva na tabeli s omjerom 13-3, dok je Radnik pretposljednji na tabeli sa omjerom 3-12.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi