Sarajevo na nogama, košarka se vraća u glavni grad: KK Bosna Meridianbet osvajač Kupa BiH!

Trijumf Studenata nad Širokim

Sarajevo na nogama, košarka se vraća u glavni grad: KK Bosna Meridianbet osvajač Kupa BiH!

M. Šljivak

Košarkaši Bosne Meridianbet osvajači su Kupa Mirza Delibašić. Studenti su večeras u finalnoj utakmici u sarajevskoj Skenderiji savladali velikog rivala Široki rezultatom 83:73.

Veliki rivali Bosna i Široki nakon dugo vremena su se našli ponovo oči u oči u jednom finalu. U Sarajevu se odlučivalo o pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine, a trofej Mirza Delibašić na kraju je pripao KK Bosna Meridianbet.

Izuzetno čvrsta odbrana igrala se u prvoj dionici ovog meča. Nije bilo lakih poena, oba tima su imala svoje periode igre, a prvu značajniju prednost stiže Bosna Meridianbet koja je na dvije minute prije kraja prvog perioda došla do šest poena prednosti (18:12).

Zanimljiva je bila završnica prve četvrtine. Široki je uspio doći do izjednačenja 19:19, ali je trojkom Caruther Bosni nakon 10 minuta igre donio prednost 22:19.

U drugoj dionici domaći tim je taj koji je uglavnom u prednosti. Nije im međutim Široki dozvolio da se previše odvoje, u jednom trenutku su gosti i poveli, no poenima Pašalića s linije slobodnih bacanja tim Aleksandra Damjanovića na odmor odlazi s poenom prednosti, 44:43.

Ekipe su se tokom treće dionice smjenjivale u vodstvu, ali sjajnom odbranom u samom finišu i velikom podrškom s tribina Bosna Meridian dolaze do plus pet (61:56).

Oglasi

Ipak, Široki se vratio u samoj završnici. I oni su napravili seriju od 5:0 i u završnih deset minuta ušlo se rezultatom 61:61.

I u završnoj dionici veoma uzbudljivo. Bosna Meridian je bila ta koja je izgledala nešto bolje na parketu, a u samom finišu Hadžifejzović je imao minute u kojima je doveo svoj tim na plus šest (74:68) na tri minute prije kraja.

Naravno, predaje nije bilo. Ćurevac trojkom na minut i po prije kraja ponovo diže prednost Bosne na plus šest (79:73), da bi do kraja Bosna Meridian uspjela prelomiti utakmicu i doći do pobjede, te prvog trofeja nakon 14 godina, a četvrtog naslova pobjednika Kupa BiH.

Vojin Ilić je predvodio domaće s 26 poena u ovom meču, dok je na drugoj strani Zach Nutall ubacio 19

Kup Mirza Delibašić, finale:

KK Bosna Meridianbet - HKK Široki 83:73 (22:19, 22:24, 17:18, 22:12)

KK Bosna Meridianbet: Ilić 26, Šalić, Ćurevac 11, Caruthers 15, Zubac 9, Jovanović 2, Božović 10, Pašalić 2, Verlašević, Džafić, Lynch-Daniels, Hadžifejzović 8.

HKK Široki: Nutall 19, Čolak 16, Čović, Jukić 6, Junaković 7, J. Čović 13, Miletić 3, Galić, Brala 9, Zubac,Karamarko.

Top Komentari

pjanke.sa
Napokon hebote kako ode ona SDA nesto se pozitivno pocelo dogadjati u gradu i u drzavi komplet. Volim te Bosno!
0 0
user1697311255
Volim te Bosno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi