Iz Italije u Sarajevo: Sve za ljubav Bosne
FOTO: T. Hebib

Legenda kluba i bh. košarke

Iz Italije u Sarajevo: Sve za ljubav Bosne

H. Zilić

Sjajna utakmica košarkaša Bosne Meridianbet koji su rezultatom 86:69 razmontirali Igokeu u polufinalu Kupa "Mirza Delibašić". Meč je odigran u maloj dvorani Skenderije.

U publici među navijačima bio je i legendarni Nenad Marković, legenda bh. košarke, ali i KK Bosna.

Marković je nedavno dobio novi angažman, postao je trener italijanskog Sassarija, ali nije mu bilo teško doći iz Italije da prati završnicu Kupa.

Sve za ljubav prema Bosni koju popularni Neno i dan danas nosi u svom srcu.

Dalo se primijetiti tokom utakmice da Marković emotivno proživljava svaki poen Studenata. U pojedinim trenucima nije mogao ni mirno da sjedi na stolici.

Dao je Marković puno Studentima, ali i bh. košarci i nema košarkaškog i sportskog zaljubljenika u glavnom gradu naše države, ali i u samoj državi koji ne poštuju sve ono što je Marković uradio.

Oglasi

Bosnu čeka finale protiv Širokog u taboru su oprezni

Utiske nakon meča dali su trener Bosne Aleksandar Damjanović i najbolji pojedinac na parketu, Vojin Ilić.

"Čestitam momcima na partiji protiv vrlo jake ekipe. Pokazali smo da se možemo nositi i na tom levelu", rekao je Damjanović i dodao:

"Prezadovoljan sam. Imali smo kontrolu tokom cijele utakmice. Sve zasluge pripadaju momcima, ostavili su srce na terenu."

Damjanović je također imao opreznu izjavu pogotovo pred sutrašnje finale protiv Širokog.

"To će biti duel dvije najbolje ekipe u državi. Bit će zanimljiva utakmica, jedna muška utakmica, poznajemo mi njih, oni nas to će biti psoeban naboj. Ko bude više kocnetracije, sreće i želje slavit će , nadamo se da će to biti naša ekipa i da se dokopamo ovog trofeja."

Komentar je dao i Vojin Ilić, prvotimac Bosne, ali i momak koji se našao na spisku košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Vjerovali smo, da nismo vjerovali ne bi napravili ovakav rezultat. Posao nije gotov, treba zaboraviti ovu utakmicu i fokusirati na Široki. Očekujemo sutra da bude energija na nivou, motiv neće nedostajati finale Kupa je i moram se zahvaliti publici i da ih pozovem da dođu sutra u što većem broju."

Top Komentari

Ibrahimbeg
Sretno Bosno, kup je vaš!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi