U petak i subotu završnica Kupa "Mirza Delibašić"
FOTO: T. Hebib

Bosna Meridianbet domaćin

U petak i subotu završnica Kupa "Mirza Delibašić"

H. Zilić

Sportski vikend u Bosni i Hercegovini će upotpuniti i završnnica Kupa "Mirza Delibašić" koji se igra u Skenderiji u petak i subotu, a to je ujedno takmičenje gdje će se podijeliti i prvi trofej u košarkaškoj sezoni u našoj državi.

Prema tradicji sredina februara je rezervisana za uzbuđenja u košarkaškom Kupu naše zemlje, tako će biti i ove godine.

Na Final Fouru u Sarajevu gledat ćemo KK Bosna Meridianbet, HKK Široki, KK Igokea i pobjednika duela KK Leotar - KK Borac.

Upravo večeras u Trebinju Leotar i Borac igraju fianle Kupa RS, a pobjednik stiže na završnicu Kupa Mirza Delibašić" u Sarajevo.

Organizator završnice je KK Bosna Meridianbet, a iz kluba su i zakazali press konferenciju za lčetvrtak na kojoj će se govoriti i predstojećem Kupu.

Voljom žrijeba, održanom u prostorijama Košarkaškog saveza BiH, odlučeno je da se u prvom polufinalnom susretu sastaju pobjednik utakmice KK “Leotar” – KK “Borac WWin” i HKK “Široki”. Utakmica se igra u petak, 16. februara, u 17 sati, a istoga dana od 20 sati, u drugom polufinalnom susretu, snage će odmjeriti KK “Bosna Meridianbet” i KK “Igokea m:tel”.

Oglasi

Finale je zakazano za subotu, 17. februar, u 17 sati.

Titulu u Kupu "Mirza Delibašić" brane košarkaši Igokee koji su ovaj naslov osvajali prethodne tri sezone.

Igokea je dominantna u posljednjoj deceniji, pa su tako od 2015. godine osvojili čak osam puta Kup naše zemlje, a seriju im je uspjela prekinuta ekipa Sparsa koja je uzela trofej 2020. godine.

Igokea je najsupješnija sa deset naslova pobjendika Kupa Bosne i Hercegovine, Široki je osam puta osvajao ovaj trofej, sarajevska Bosna tri puta, a po jednom su trofej osvajača Kupa osvojile ekipe Slobode iz Tuzle, banjalučkog Borca i pomenuti Sparsi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi