Prvi trofej za Studente: Bosna Meridianbet na završnici Kupa Mirza Delibašić

Savladali Orlovik

Prvi trofej za Studente: Bosna Meridianbet na završnici Kupa Mirza Delibašić

H. Zilić

Košarkaši Bosne Meridiantbet borit će se ove sezone za trofej u Kupu Mirza Delibašić jer su izborili plasman na završnicu među četiri najbolja tima u državi. Sarajevski Studenti na Final Four Kupa naše zemlje stižu kao pobjednici Kupa sistema-A.

U finalnoj utakmici Kupa sistema-A, u spektakularnoj atmosferi večeras su u Žepču savladali domaći Orlovik rezultatom 84.71.

Prvo poluvrijeme proteklo je u dosta izjednačenoj igri, da bi momci trenera Damjanovića u trećoj četvrtini slomili otpor domaćina što je i presudilo

U posljednjoj četvrtini Bosna je mirnom igrom rutinski privela susret kraju.

Tako je KK Bosna Meridianbet došao do prvog trofeja u 2024. godine, a imat će priliku da se bori za još jedan na završnici Kupa Bosne i Hercegovine.

Bosnu je do trijumfa predvodio Božović sa 24 poena, Ilić i Hadžifejzović su dodali po 13 poena.

Oglasi

Trebamo istaći da je i za Orlovik velika stvar bila finale Kupa sistema-A jer su od ove sezone i debitatni u društvu najboljih.

Pored Bosne Meridianbet na završnici Kupa Mirze Delibašić nastupat će još Igokea, Široki i pobjednik duela između Borca i Leotara.

Kup sistem-A, finale:

Orlovik - Bosna Meridianbet 71:84

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi