KK Bosna Royal poražena od KK Student
Sarajevski velikan je uvjerljivo posljednji tim na tabeli i u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvario je samo jednu pobjedu

Prvenstvo BiH, 14. kolo

KK Bosna Royal poražena od KK Student

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Košarkaši Bosne Royal poraženi su večeras u Skenderiji od Studenta iz Mostara rezultatom 74:92.

U duel 14. kola prvenstva BiH domaći su ušli bez trenera Denisa Bajramovića, koji je zbog problema sa zdravljem protekla tri dana proveo u bolnici, a nakon ovog meča ostali su uvjerljivo posljednji na tabeli.

Većim dijelom prve dionice igrala se izjednačena košarka. Ipak, gosti su u završnici ovog dijela meča stekli šest poena prednosti (22:28), što im je dobro poslužilo za nastavak utakmice.

Bez većih problema su košarkaši Studenta održavali prednost u drugoj dionici. Bosna Royal nije imala odgovor na dobru igru gostiju, a na odmor je domaći tim otišao sa minusom od osam poena. 44:52.

Treći period je odlučio pobjednika. Student je ovaj dio igre dobio 11:21 i povratka domaćim košarkašima u ovom meču nije bilo. Do kraja je Student lagano završio posao i upisao je trijumf, četvrti u sezoni.

Goste je do pobjede u Sarajevu vodio Ivo Mikulić sa 18 poena, Ivan Škrobo je dodao 16 poena i 11 skokova, dok je kod Bosne Royal Dragan Šekelja ubacio 17 poena i imao je 13 skokova. Pored Šekelje 17 poena je imao Arian Došen, a Atif Durak je upisao 15 poena.

Treba svakako istaći da su KK Bosna Royal napustila još trojica košarkaša, a od danas članovi sarajevskog tima nisu Dinko Peljto, Emir Bačvić i Enis Bektić.

Prvenstvo BiH, 14. kolo:

KK Bosna Royal - KK Student 74:92 (22:28, 22:24, 11:21, 19:19)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bosna Royal: Došen 17, Durak 15, Barukčija 14, Nikšić, Ovčina, Kosovac, Pilavdžić 11, Murtić, Berberović, Šekelja 17.

Student: Manjgo 3, Kuzman, Puce, Širić 11, Vučić 3, Radmilović 11, Mikulić 18, Ross 13, Dželmo 7, Cvitanović 2, Škrobo 16, Ćup 8.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
"Mostarski Student razbio sarajevske studente u Skenderiji" Treba svakako istaći da ovaj sarajevski klub nema nikakve veze s onom "umrlom" Bosnom, jer upravo taj teret je neizdrživ i zbog toga će i ovi propasti skroz. Kad tad. Bolje, što prije to bolje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi