Iznenađenje u Sarajevu: KK Promo slavio protiv Bosne Royal

Zaustavljen niz Sarajlija

Iznenađenje u Sarajevu: KK Promo slavio protiv Bosne Royal

Košarkaši Proma iz Donjeg Vakufa slavili su večeras protiv KK Bosna Royal u Sarajevu rezultatom 71:68. 

Do ove pomalo iznenađujuće pobjede gosti su došli sasvim zasluženo zaustavivši niz Bosne od tri uzastopna trijumfa.

Od početka do kraja Promo je bio bolji, diktirao tempo i rezultat ove utakmice. Prvo poluvrijeme koje je koliko-toliko bilo u egalu završeno je s prednošću tima iz Donjeg Vakufa od pet koševa prednosti. Ključnu prednost Promo je izgradio u 3/4 kada su potpuno nadigrali Sarajlije i kada su u posljednju četvrtinu uspjeli ući s velikih 12 poena viška. U utakmici na malo poena ispostavilo se da je ta prednost ključna i Bosna je nije mogla sustići. Uspjele su Sarajlije stići na nešto više od jednog minuta do kraja do -3 ali snage za preokret nije bilo pa se Promo u Donji Vakuf vraća sa zlata vrijednim bodovima. 

Wilson Jr je sa 16 koševa predvodio Promo, Kostić je dodao dva manje, Mustafica 12, a po 10 su ubacili Gudić i Nelson Wade. Luka Igrutinović bio je najbolji pojedinac i Bosne i susreta s 27 poena, 9 skokova i 7 asistencija no nije bio dovoljan da se savladaju žilavi Vakufljani. Pašalić je dodao 14, a Grubor 13 poena. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Bosna Royal: Pašalić 14, Mašić, Begić, Sokolović, Kosovac, Genjac, Radak, Grubor 13, Igrutinović 27, Bašić, Hadžifejzović 9, Besedič 5

KK Promo: Wilson Jr 16, Klještan 5, Wade 10, Džihan 2, Alkić 2, Guduć 10, Mustafica 12, Čavak, Battle, Kostić 14, Mulaomerović, Smajić.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi