KK Budućnost odradio prvi trening nakon skoro dva mjeseca
Foto: KK Budućnost Voli

Na parketu samo domaći košarkaši i Latvijac Mejers

KK Budućnost odradio prvi trening nakon skoro dva mjeseca

Košarkaši Budućnosti odradili su prvi trening u dvorani u Kokotima nakon pauze od gotovo dva mjeseca javlja Sport Klub. 

Trener Petar Mijović na raspolaganju je imao sve igrače iz Crne Gore, a od stranih košarkaša, u Podgorici je ostao jedino Latvijac Martinš Mejers.

Shodno prethodno utvrđenim pravilima Instituta za javno zdravlje, košarkaši su odradili trening u odvojenim grupama s po šestoricom igrača. Sada ostaje da se vidi odluka čelnika ABA lige o završetku regionalnog natjecanja, kao i stav Košarkaškog saveza u vezi sa eventualnim nastavkom šampionata.

Košarkaši Budućnosti, a tako i svi ljubitelji košarke sada čekaju drugu polovicu maja, kada će čelnici ABA lige donijeti dugo očekivanu odluku u vezi sa nastavkom natjecanja, a istovremeno se planira i povratak košarkaša iz SAD, u slučaju da se natjecanje u ABA ligi nastavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi