Čair je 'gorio' u obračunu najvećih rivala - KK Crvena zvezda vlada Srbijom!
Foto - KK Crvena zvezda

Kup Radivoj Korać, finale

Čair je 'gorio' u obračunu najvećih rivala - KK Crvena zvezda vlada Srbijom!

O. Lekić

KK Crvena zvezda osvajač je Kupa Srbije. U prepunoj dvorani Čair u Nišu crveno-bijeli su savladali najvećeg rivala KK Partizan rezultatom 85:79 i podigli su trofej 'Radivoj Korać'.

Puna dvorana Čair u Nišu svjedočila je večeras novom obračunu Crvene zvezde i Partizana. Na kraju slave crveno-bijeli koji su došli do trofeja.

Partizan je bolje ušao u ovaj meč. Tim Željka Obradovića je kontrolisao rezultat u prvoj dionici, imao je devet poena prednosti u jednom trenutku, no nakon 10 minuta igre Zvezda je smanjila razliku na samo minus tri, 18:15.

Crno-bijeli su početkom druge dionice imali i maksimalnih plus 10. Činilo se u tim trenucima kako idu lagano prema velikoj razlici, no nije to njihov najveći rival dopustio.

Uspjela je Crvena zvezda povesti u završnici prvog poluvremena, ali na odmor je ipak Partizan otišao vodstvom (44:43).

Oglasi

Crveno-bijeli su u nastavku preuzeli kontrolu nad rezultatom. Sve je izuzetno dobro na parketu vodio Miloš Teodosić, Zvezda u nekoliko navrata odlazi na plus sedam, a na ulasku u posljednju dionicu bilo je plus pet u korist ovog tima, 68:63.

Niko kod Partizana nije pratio Zacha LeDaya i Kevina Puntera koji su igrali sami. Zvezda je to maksimalno koristila i kontrolisala je stvari na parketu.

Ipak, nije moglo bez uzbudljive završnice. Na dvije minute bilo je samo plus tri u korist Crvene zvezde (77:74), imao je Partizan velike šanse da se vrate, no napravili su početničke greške u ključnim trnucima.

To je veliki rival iskoristio i na kraju je uzeo trofej Radivoj Korać.

Crvenu zvezdu je do pobjede vodio Rokas Giedraitis sa 17 poena, 16 je imao Miloš Teodosić , a 14 Joel Bolomboy.

S druge strane Zach LeDay je ubacio 24 poena, a Kevin Punter je dodao 20.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi