Partizan bez milosti u Laktašima: Igokea razbijena na svom parketu
FOTO: ABA liga/Marija Vuruna

ABA liga, 20. kolo

Partizan bez milosti u Laktašima: Igokea razbijena na svom parketu

H. Zilić

KK Partizan prekinuo je seriju poraza i u 20. kolu ABA lige žargonski rečeno ljutnju je iskalio nad košarkašima Igokee i deklasirao bh. predstavnika rezultatom  98:52.

Susret je odigran u Laktašima, a Partizan kao da je igrao na domaćem terenu.

U dvorani su skoro sve bili navijači beogradskog tima, a atmosfera je bila sjajna na momente i spektakularna za jedan regionalni dvoboj.

Igokea se držala samo prvu četvrtinu koju je Partizan dobio 23:21.

U drugoj četvrtini gosti ubacuju u brzinu više odlaze na velikih +16 koliko su imali na poluvremenu (33:49) i tada je sve bilo jasno.

Partizan nije stao bez obzira na sve. U trećem periodu su došli i do 30 poena razlike, a u posljednjoj dionici odlaze na velikih 40 poena razlike.

Oglasi

Na kraju konačnih i sasvim zasluženih 98:52 za beogradski tim koji večeras nije imao milosti prema domaćinima.

Partizan je do pobjede vodio Caboclo sa 14 poena i tri skoka, 16 poena je ubacio Ponitka, dok je Koprivica bio odličan sa 13 poena i devet skokova.

U redovima Igokee bh. reprezentativac Edin Atić bio je prvo ime sa deset poena, tri skoka i dvije asistencije.

Partizan je sada na omjeru 14-6 i na trećem mjestu, dok je Igokea s omjerom 11-9 na sedmoj poziciji i drži mjesto koje vodi u play-off na kraju regularnog dijela sezone.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 20. kolo:

Igokea - Partizan 52:98 (21:23, 12:26, 10:23, 9:26)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi