KK Gradina imenovala novog trenera
Sutra Gradina u Mejdanu dočekuje Bratunac

Promjene u Srebreniku

KK Gradina imenovala novog trenera

Samir Mlaćo

Bh. premijerligaš KK Gradina sutra će u Mejdanu ugostiti KK Bratunac, a danas je klub iz Srebrenika dobio novog trenera.

Radi se o Bojanu Kusmuku. Kusmuk je kao glavni trener vodio timove kao što su Sloga, Velika Plana i Napredak Kruševac. Također, bio je trener BCMUS Argeş Piteşti Rumunske lige Naţională, vodio je i Slaviju (BiH) i Al Ittihad Tripoli iz Libije

U martu 2015. godine postao je glavni trener Dynamic BG (Druga liga Srbije), a početkom novembra 2017. godine imenovan je za glavnog trenera Radničkog iz Srbije.

Kusmuk je kao igrač nastupao za Slogu, Swisslion Vršac, Hemofarm, Beobanka, BFC Beočin, Vojvodinu, Mašinac iz YUBA lige. Također je igrao u Crnoj Gori (Primorski Bar), Izraelu (Elitzur Givat Shmuel), Belgiji (Blue Fox Gent) i našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Gradina nakon sedam odigranih utakmica ima skor 2-5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi